Ο Κωστής Σφυρικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και Νομικά στην Ιταλία, στα πανεπιστήμια της Pavia και του Camerino.

Σπούδασε θέατρο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και στη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη.

Από το 1979 έως το 1994 εργάστηκε ως ηθοποιός, συμμετέχοντας σε πολλές παραγωγές στο ελεύθερο θέατρο και στις κρατικές σκηνές. Στο διάστημα 1990-1993 έζησε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε αγωγή και χρήση της φωνής με την Kristin Linklater στο εξελιγμένο από την ίδια σύστημα “Freeing The Natural Voice”, λαμβάνοντας τον τίτλο του Designated  Linklater Teacher. Συνέχισε τις σπουδές του στο πεδίο της άσκησης της φωνής και του σώματος, παρακολουθώντας σεμινάρια στις ΗΠΑ και στην Αγγλία (Lessac Foundation. Patsy Rodenburg – Royal National Theater, Alba Emoting κ.ά.).

Από το 1993 διδάσκει αγωγή του λόγου, υποκριτική και δημόσια ομιλία σε δραματικές σχολές, στο American College of Greece (Deree College), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και ιδιωτικά. Από το 2016 συνεργάζεται με το Ωδείον Αθηνών, ως επικεφαλής της Σχολής Λόγου, όπου διδάσκει φωνή στο θέατρο αλλά και δημόσια ομιλία.

Αναλαμβάνει τη φωνητική προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων, τη διδασκαλία ρόλων μεμονωμένων ηθοποιών και την προετοιμασία σπουδαστών του θεάτρου. Επίσης, εργάζεται στο χώρο της επικοινωνίας, διδάσκοντας στελέχη επιχειρήσεων, startuppers, εκφωνητές, τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς και πολιτικούς.

 

Advertisements
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close